serviceclub Kiwanis wil 150 fietsen verzamelen

serviceclub Kiwanis wil 150 fietsen verzamelen

Wie helpt de Afghaanse Vluchtelingen op weg?

Op vrijdag 13 mei zijn door Serviceclub Kiwanis Zeist de eerste fietsen aangeboden aan Rolf Willemsen van het AZC Zeist. Op deze locatie in Huis ter Heide, verblijven momenteel meer dan 280 Afghaanse vluchtelingen. Dit zijn met name gezinnen die een nieuw bestaan moeten opbouwen in Nederland. Hierbij is vervoer naar school, de winkel of sporten belangrijk. Ouders moeten in staat zijn kinderen te begeleiden. Daarnaast is een uitje als gezin op de fiets van belang voor het welzijn van het kind. En daar wil de serviceclub Kiwanis Zeist deze vluchtelingen bij helpen! In totaal zijn we op zoek naar 150 fietsen voor Afghaanse vluchtelingen. Heeft u nog een oude fiets beschikbaar, dan komen wij graag met u in contact!

 

Het doel

Het doel is ongeveer 100-150 tweedehands fietsen te regelen voor deze Afghaanse vluchtelingen, in een mix van kinderfietsen en fietsen voor volwassenen. De fietsen hoeven zeker niet nieuw te zijn, maar een werkende rem, verlichting en goede banden is wel een minimum eis. Het doel is de fietsen in de maand mei en juni te regelen en af te leveren bij het AZC in Huis ter Heide.

 

Aanmelden

U kunt uw fiets aanmelden via het aanmeldformulier: https://forms.office.com/r/JzEXUd1bZn

Er wordt dan contact met u opgenomen voor het brengen/halen van de fiets. Laten we samen de Afgaanse vluchtelingen op weg helpen!

Deel deze post